Huh! Aukiolotutkimuksesta selvitty..

Tutkimus ei ollut "ihan kamala" mutta en voi myöskään allekirjoittaa lausetta "ei tuntunut missään". Se tuntui.. ikävältä. Minulla oli mukana MP3 soitin josta kuuntelin lempimusiikkia, ja keskityin aina vaan siihen musiikkiin kun tuntui viiltelyä. Se muuten auttoi, suosittelen! Lääkäri myös suositeli painamaan omalla kädellä alavatsaa, jos tuntui paineen tunnetta, sekin auttoi. Ja tietenkin osansa varmaan on sillä, että otin 800mg Buranaa noin tunti ennen toimenpidettä.

No, tutkimuksessa vesi virtasi molemmissa tuubissa. Vasenta lääkäri halusi huuhdella useampaan kertaan, ollakseen ihan varma. Kohtukin näytti kauniilta kun se täytettiin vedellä, apulaisena toiminut hoitaja ja lääkäri ihastelivat ääneen :) . Se kohdun täyttäminen ei muuten tuntunut yhtään missään enää.
Lopuksi lääkäri vielä ultrasi munasarjat, jotka näyttivät normaaleilta, ja epäili oviksen tapahtuvan tässä kierrossa oikealta puolelta, siellä oli kasvamassa yksi ehdokas.

Hormooniverikokeiden tuloksista lääkäri sanoi, että kaikki arvot ovat tosi hyviä. Miehelle annettiin myös lausunto, että hedelmöittämiskyky on normaali. Niitä normaalimuotoisia kavereita oli 14%, a+b heppuja 57%, määrä 75milj/ml, kononaismäärä 225milj., ei vasta-aineita.

Kaiken siis pitäisi olla kunnossa. Toisaalta helpottava kuulla, mutta toisaalta ei. Nyt diagnoosimme on "selittämätön lapsettomuus". Se kuulostaa niin epämääräiseltä.

Sain siis Clomifen-reseptin tukemaan ovulaatiota, jota alan popsimaan seuraavassa kierrossa. Ovuloin siis normaalisti, mutta lääkärin mielestä siitä ei ole mitään haittaakaan jos sitä ovulaatiota tehostaa, sillä Clomifenit saattavat auttaa kypsyttämään vaikka 2 munasolua. Ensi kierrossa myös ultrataan miten ne vaikuttaa. Sovittiin, kokeillaan näitä Clomifeneja noin puoli vuotta, ja kesän jälkeen sitten kokeillaan inseminaatioita.
Kävin oikeen uhallani ostamassa jo Clomifenit odottamaan kaappiin, uhalla siksi, että tietenkin salaa toivon tulevani raskaaksi juuri nyt, että ne jäisivät käyttämättä. Mutta ovatpahan sitten valmiina oottamassa, niin ei tarvitse paniikissa kiertää apteekkeja kun menkat alkaa.

Ylihuomenna lähdemme länteen lomalle, joten blogi hiljenee tulevaksi viikoksi. Palataanpa asiaan!