Shakespearen näytelmässä "Romeo ja Julia" rakastavaisten eteen tulee esteitä, mutta heidän rakkautensa toisiaan kohtaan on niin vahva, että mikään ei sitä horjuta.

Vaikka näytelmä itsessään on tragedia ja kaikkia näytelmän tapahtumia en toivo omalle kohdalle osuvan, niin tiettyjä asioita löydän kuitenkin jotka sopivat meidän parisuhteeseen. Uskon, että nämä meidän vaikeudet ovat vahvistaneet entisestään meidän suhdettamme. Kun nämä yhteiset esteemme selviävät tavalla tai toisella niin rakkautemme toisiamme kohtaan on entistä vahvempi. Kaikkien näiden vuosien jälkeen rakastan vaimoani päivä päivältä enemmän. En usko, että meidän parisuhdetta voi horjuttaa mikään.

Jos ja kun me joskus saamme lapsen, biologisen tai adoptoidun, niin se on meidän rakkautemme tulos. Lapsi on lahja, ei mikään itsestäänselvyys. Tästäkin kokemuksesta siis jotain positiivista löytyy, tietää että toinen rakastaa ja pysyy tukena kaikista vioistani huolimatta ja sen, että se rakkaus kantaa vaikeiden aikojen ja asioiden yli, ja sekin on lahja.

Kirjoitti Viggolinon mies