Ensikäynti takana. Lääkäritäti oli mukava ja empaattinen. Käytiin läpi taustoja ja suunniteltiin tutkimuksia.

Ennen varsinaisia lapsettomuushoitoja siis tehdään aina kartoittavat tutkimukset, jotta tiedetään miten edetään.

Multa tarkistetaan hormooniarvot (prolaktiini, keltarauhanen ja kilpirauhanen) jo ensi viikolla yhdellä verikokeella (kierto on sopivasti siinä vaiheessa). Sitten seuraavien kuukautisten jälkeen jo heti tehdään munasarjojen aukiolotutkimus. Eli jos hyvin menee, niin jo kuukauden päästä tähän aikaan on lääkärillä kaikki tarvittavat tiedot meistä jotta voidaan suunnitella ensimmäistä oikeaa hoitoa. :)

Lääkärimme mielestä aukiolotutkimus ei ole aivan välttämätön, koska mulla kuitenkin on ollut keskenmeno, eli se siis jo todistaa, että munatorvet ovat auki. Mutta tultiin siihen tulokseen, että parempi on nyt tehdä kerralla kaikki testit ja kokeet, että sitten ei myöhemmin mietitytä kun jäi joku tekemättä - ja onpa lääkärillä paras ja oikea kuva nykytilanteesta.  Aukiolotutkimuksen yhteydessä ultrataan multa sitten muutenkin alakertaa, munasarjoja ja kohdun limakalvoa jne.

Mies hoiteli oman osuutensa heti myös pois, ja saatiin siitäkin tulokset jo iltapäivällä - kaikki OK, ei mitään häikkää.

 

Olo on sekava - tavallaan odotti ensikäynniltä enemmän, odotin, että ois jo nyt ultrattu. Mutta tavallaan tuntuu aika hurjalta tämä eteneminen. Eli jo kk päästä tiedetään PALJON enemmän kuin tänä aamuna.